Geleceğe Taşıyalım

Geleceğe Taşıyalım

09.12.2021 443

        Okulumuz ingilizce öğretmenlerinden Emine DOĞANAY TAŞDEMİR, "Geleceğe Taşıyalım" adlı e-twinning projesine başlamıştır. Şükufe Nihal Ortaokulu  7/A sınıfı öğrencileriyle "Gelceğe Taşıyalım" isimli E- twinning projesi kapsamında kasım ayından beri çalışmaktadırlar. Projenin konusu, gelişen teknoloji ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi taşıyan oyunlarımızı geleceğimizin temelini oluşturan kardeşlerimize aktarmak ve kaliteli zaman geçirerek bireyler arası etkileşimi arttırmak, insani değerlerimiz olan paylaşma, yardımlaşma kavramlarının farkına varılmasına imkân sağlamaktır.

        Kasım ayından bu yana çalışan öğrencilerimiz,proje kurucusu İngilizce öğretmeni Emine Doğanay Taşdemir'in rehberliğinde ilk önce kendi aralarında geleneksel oyunlarımızı oynayıp tekrar anımsamış; mart ayından itibaren ise Anasınıfı A şubesi'ne bu güzel oyunlarımızı öğretip birlikte oynamışlardır.

09-12-2021 04-04-2022

 

 

Projemizin Mart ayı takvimi aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir.

MART AYI BÜYÜK GRUPLAR, KÜÇÜK GRUPLARA GELENEKSEL  OYUNLARIMIZI ÖĞRETİYOR

1. HAFTA: KÖR EBE , AÇ KAPIYI BEZİRGAN BAŞI VE ÇUVAL YARIŞI OYUNLARI 

  

 2. HAFTA:ARAP SAÇI, KÖŞE KAPMACA VE SAKLAMBAÇ OYUNLARI

         

 3. HAFTA: KUTU KUTU PENSE,YAĞ SATARIM-BAL SATARIM VE MENDİL KAPMACA OYUNLARI

  

 4. HAFTA:YERDEN YÜKSEK VE SEK SEK OYUNLARI

 

BÜYÜK YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİMİZ,KÜÇÜK YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİMİZE GELENEKSEL OYUNLARIMIZI ÖĞRETİYOR VE BİRLİKTE OYNUYORLAR.

10-05-202210-05-2022

Proje ortaklarımızla, proje posterimizi hep birlikte boyadik ve ortaya böyle renkli bir sonuç çıktı. Çalısmalarımızı QR kodu okutarak takip edebilir ve neler yaptığımızı görebilirsiniz.